Akçaabat Köfte

Akçaabat Köfte

Akçaabat Köfte

Köfte severlerin vazgeçemediği lezzetlerden biri olan akçaabat köfte kendine özgü tadı, lezzeti, yöresi, pişirme şekli ve eti olan bir köfte türüdür. Trabzon’un Akçaabat ilçesinde anılarak hala günümüzde de pek çok yerde satılan bu ürünün meşhur olmasının sebeplerinden biri de o bölgede doğal olarak yetişmekte olan ve özenle büyütülen dana ve öküzlerin o bölgeye özgü yetişen otlardan beslenmesi sonucu bu mükemmel lezzetin ortaya geldiği söylenmektedir. Bu bölge dışında getirilen hayvanların etlerinin aynı şekilde lezzete sahip olmadığı da belirtilmiştir. Pişirme derecesi ve ortamı da bu ürünün lezzetinde önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca bu ürünümüz coğrafi işaret tescili verilmiş bir üründür.

Akçaabat Köfte Nasıl Yapılır?

Alanlarında profesyonel şeflerimiz tarafından hazırlanan ürünlerimiz ve lezzetini daha da artırmak için çeşitli yöntemlerden geçmektedir. Öncelikle bulunduğu bölgenin güvenilir insanları aracılığı ile özenli bir şekilde işletmemize getirilen etlerden sinirlerin özenli bir şekilde çıkarıldıktan sonra küçük parçalara ayrılıp kıyma haline gelebilmesi için özel makinalardan geçmektedir. Ardından şeflerimizin özel olarak tariflerindeki iç harcı hazırlandıktan sonra özel odun ateşi ocaklarda pişirilme işlemleri gerçekleştirilmesinin ardından servis edilebilir hale gelebilmektedir. Piyaz, yöresel ekmek, kızarmış domates ve kızarmış biber eşliğinde yenilirken yanında buz gibi ayran eşliğinde tüketilebilir. Burada önemli noktalardan biri pişirilme esnasında kullanılan yağ, pişirmenin gerçekleştiği ocak ve etlerin özel Akçaabat bölgesinde yetişen hayvanlardan gelmesi olacaktır. Bu şekilde geleneksel lezzetin üzerine şeflerimizin profesyonel bilgisi ve el lezzeti ile harmanlanması sonucu ortaya muhteşem lezzetlerde ürünler çıkabilmektedir.

Akçaabat Köfte Fiyatları

Damak zevkine güvenen insanların bir numaralı adresi olan işletmemiz, yöresel yemekleri şeflerimizin el lezzeti ile birleştirip ortaya çıkan ürünleri tadabilme fırsatına sahip olmaktadır. Özel ürünler ve özel tariflerin birleşmesi sonucunda yemek yerken lezzetinden kendinizden geçeceğiniz ürünlerden biri de Akçaabat köftedir. Müşteri memnuniyetine oldukça önem veren işletmemiz bu muhteşem ürünleri herkesin tatmasının gerektiğini ve hiç kimsenin bu lezzetlerden mahrum kalmaması gerektiğinin düşündüğü için ürünlerin fiyatlarını piyasaya göre oldukça uygun tutmuş ve müşterilerimiz için daha iyi olacağı kanısına varmıştır.