Biftek Izgara

Biftek Izgara

Biftek Izgara

Biftek ızgara etin tadını en yoğun ve sağlıklı şekilde alacağınız leziz bir et yemeği. Izgarada biftek pişirmek için biftekleri doğruca ızgaraya yerleştirmek yetmiyor. Lezzetli ve doyumsuz bir tada ulaşmak için mutlaka etinizi marine etmelisiniz. Marine ederken birçok sos tarifi kullanabilir, evde kendiniz de tarif oluşturabilirsiniz. Bifteğin sulu lezzetini ortaya çıkaran şeyin büyük oranda marine tarifi olduğunu unutmayın. Bugün size biftek ızgara tarifi ve püf noktaları hazırladık.

Biftek Izgara Malzemeler

  • 4 parça biftek (kişi sayısına göre daha az ya da çok sayıda olabilir)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da klasik sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Bir tutam kekik isteğe bağlı fesleğen
  • Bir tutam karabiber

Not: Soya sosu tuzlu bir içeriğe sahiptir. Soya sosu ile tuz aynı anda kullanırsanız bifteğin tadı kötü olabilir. Bu yüzden soya sosu varsa tuz kullanmayın ya da sadece tuz kullanın.

Biftek Izgara Yapılışı

Geniş bir kapta biftek hariç tüm malzemeleri karıştırın. Bifteklerinizi bu karışıma ekleyin ve harmanlayın. Akabinde buzdolabına atın, birkaç saat bekletin. Aslında önceden planlıysa biftek ızgara yapacağınız sosu bir gece önceden hazırlayıp etlerle karıştırmanız ve dolapta bekletmeniz en leziz olan yöntemdir. Beklettiğiniz etleri dolaptan çıkardıktan sonra ızgarada arkalı önlü pişirin. Biftek ızgarayı pirinç pilavı, patates püresi, bol yeşillikli ekşi salata ile servis etmenizi öneririz.

İpucu: Biftek ızgara yapılması son derece kolay bir tarif. Tek püf noktası biftek marinesinde diyebiliriz. Etinizi bir gece önceden, sabahtan ya da birkaç saat önceden güzelce dinlenmesi için marine sosuna koyup bekletmeniz farklı, yoğun bir lezzetle karşılaşmanızı garantiler. Fırında ya da ızgarada pişireceğiniz tüm etlerde farklı marine tarifleri kullanarak etinizi dinlendirmelisiniz. Et dinlendikçe lezzeti artar, daha güzel pişer. Marine sosu ise etin suyunu korur, yumuşak, lokum gibi bir kıvama ulaşmasına yardımcı olur. Etinizin besin değerini artırmak ve lezzetini yüceltmek için öncelikli tercihiniz ise ızgarada pişirmek olsun.