İspir Fasulyesi Tarifi

İspir Fasulyesi Tarifi

İspir Fasulyesi Tarifi

Kış aylarında fasulye çeşitlerini hepimiz oldukça severiz, özellikle kuru fasulye, İspir Fasulyesi gibi çeşitli fasulye yemekleri oldukça popüler olmakla beraber tane tane dökülen pilavın yanına en çok yakışan yemeklerdir. Peki daha önce İspir fasulyesini hiç denemiş miydiniz? Çömlek İşletmesi tarafından yapılan ve herkesin beğenerek yediği, Erzincan yöresine ait İspir Fasulyesi tarifine gelin hep birlikte bakalım.

İspir Fasulyesi Tarifi için Gerekli Olan Malzemeler

Her yemek yapımı için çok çeşitli malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktada gerekli ve kaliteli yemek ürünlerini kullanmak oldukça önemlidir. İspir Fasulyesi tarifi için Gerekli Olan Malzemeleri sizler için aşağıya liste olarak bıraktık. Bu listeye bakacak olursak:

  • 2 bardak İspir fasulye
  • 200 gr dana kuşbaşı
  • 2 bardak süt
  • 1 tane iri soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr tereyağı
  • 1/4 oranında (çeyrek) limon

Yukarıda listede verilen yemek malzemelerini sağladıktan sonra İspir fasulyesi tarifini aşağıdaki gibi uygulamaya başlayabiliriz.

İspir Fasulyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

İspir Fasulyesi Tarifi sırrı içerisindeki süt ve fırında ağır pişirilmesinde saklıdır.

  • İspir Fasulyesi Tarifi için ilk olarak İspir fasulyesi 12 saat önceden suda bekletilmelidir. Fakat bu su normal su yerine süt ile karıştırılmış, özel bir su olmalıdır. 1 bardak süte 4 bardak su eklemek fasulyeler için oldukça idealdir.
  • 12 saat su-süt karışımında bekleyen fasulyeler süre sonunda tencereye alınır ve yine oranlarda karışım sağlanarak karışımın içerisine 1 kaşık şeker koyulur. Fasulyeler yumuşayana kadar pişirilmelidir.
  • Fasulyenin sosu için etinizi haşlayın. Etinizi haşladığınız bulanık suyu dökün ve etinizi farklı bir kava alın.
  • Minik minik doğradığınız soğanları zeytinyağı ve tereyağı ile iyice kavurun.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salça püresi ve kalan şekeri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Sosa su katıp 15-20 dakika kaynatın. Bu esnada içerisine çeyrek limonun tamamını sıkın.
  • Son olarak kaynayan sosu kuru fasulyeniz ve etiniz ile bir tencere birleştirin. Yemeğinizi ilk olarak 30 dakika ocakta pişirin, daha sonra fırına alarak 30 dakika da fırında pişirin.

Afiyet olsun…