İstanbul Akçaabat Köfte

İstanbul Akçaabat Köfte

İstanbul Akçaabat Köfte

Köfte Türk yemek kültüründe önemli yer tutan yemek çeşitlerinden birisidir. Osmanlı saray mutfağında da köfte ve köfteli yemeklere büyük yer ayrılırdı. Padişahın beğenisine sunmak için türlü türlü soslarla sebzelerle ve meyvelerle bir araya getirilirdi. Akçaabat köfte de bu leziz köfte çeşitlerinden birisidir.

Köfte direk et sevmeyen birçok kişinin de et yiyebilme yönteminden birisidir. Parça etin kıyma haline gelmesi ve içerisine çeşitli baharatların ve sebzelerin katılmasıyla yapılır. Ancak her yörenin köfte yapma şekli değişir. Akçaabat köftenin de elbette diğerlerinden farklı lezzet sırları vardır. İstanbul’da Akçaabat köfte yemek isteyenlerin tek adresi https://www.comlek.com.tr/ sizleri de misafir etmekten memnuniyet duyacaktır.

Akçaabat köfte hangi yöreye aittir

Akçaabat köfte hangi yöreye aittir diye merak edenler için hemen cevap verelim Trabzon’un Akçaabat ilçesinde ortaya çıkmıştır. Genellikle hamsi yemekleriyle bilinen Trabzon’un köftesinin de bu kadar meşhur olması hayli ilginçtir. Ancak tadına doyum olmaz lezzetiyle Akçaabat köftesi ününü sonuna kadar hak ediyor.

Trabzon Akçaabat lokantacılarının ortaya çıkardığı bu lezzetli köfte ülkenin en sevilen köfteleri arasına girmiş ve düşkünleri onu her yerde aramaya başlamış.

Akçaabat köfte yemek için illaki Trabzon’a gitmeniz şart değil. Güzel şehrimiz İstanbul’da da sizleri Akçaabat köfte ile buluşturuyoruz. Profesyonel aşçılarımızın hazırladığı leziz köfteleri sizler için pişiriyor ve en güzel şekilde servis ediyoruz.

Akçaabat köfte nasıl yapılır

Akçaabat köfte de tıpkı diğer köfteler gibi kıymadan yapılır. İçerisinde bulunan malzemeler çok çeşitli değildir. Akçaabat köfteye lezzet veren detay içerisinde bol sarımsak olmasıdır. Akçaabat köfte;

  • Dana kıyma
  • Galeta unu
  • Sarımsak
  • Galeta unu
  • Tuz ve karabiber

Malzemelerinden oluşur. Güzelce yoğurulur ve köfte haline getirilir. Daha sonra ise ızgarada pişirilir. Akçaabat köftesi yine ızgarada pişirilmiş domates ve biberle birlikte servis edilir. Köftelerin yanına olmazsa olmaz soğan meze olarak sunulur.

Geriye ızgarada nar gibi kızarmış köfteleri afiyetle yemek kalır.

Restoranımız

Siz de İstanbul Akçaabat köfte yemek isterseniz Çömlek Kuru fasulye Köfte’ ye uğrayabilirsiniz. Adres bilgisi için lütfen https://www.comlek.com.tr/ web sitesindeki iletişim bölümüne tıklayın.