İstanbul Akçabat Köftesi

İstanbul Akçabat Köftesi

İstanbul Akçabat Köftesi

Çömlek sayesinde en leziz ve özel tada sahip olan İstanbul Akçabat köftesi sizleri bekliyor. Bu muazzam köfteyi keşfetmek için Çömlek’e uğrayabilirsiniz! Daha önceki yediğiniz bütün köfteleri unutturacak bir köfte tarifi ile sizlerleyiz. Trabzon’dan sofranıza getirdiğimiz Akçaabat Köftesini sizde kolay ve pratik bir şekilde yapabilir ve sevdiklerinizle bu enfes tadın keyfini çıkarabilirsiniz.

İstanbul Akçabat Köftesi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 100 gram kuzu boşluk eti (yağlı)
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 buçuk su bardağı Trabzon ekmeği kırıntısı
  • 2 tane yeşil sivri biber
  • 2 tane orta boy domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı maden suyu

İstanbul Akçabat Köftesi Tarifi Püf Noktaları Neler?

  • Köftenin harcını hazırlayıp dinlendirdikten sonra elinize parça alırken tel tel oluyorsa harcınızın kıvamı tam tutmuş demektir.
  • Köftenizin tam kıvamını alması için iyice yoğurmanız gerekir.

Akçabat Köftesi Tarifi Nasıl Hazırlanır?

  • Öncelikle Trabzon ekmeğini parçalara ayırın ve mutfak robotunun içerisine koyarak kırıntı haline gelene kadar robottan geçirin. Bir tepsinin üzerine dizip iyice yayın ve bir gece iyice kuruyana kadar bekletin.
  • Dana kıyma ve kuzu boşluk etini kıyma makinesinde çektirin.
  • Çektirdiğiniz kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın ve üzerine bir gece öncesinden robottan çektirip beklettiğiniz Trabzon ekmeğinin kırıntısından bir buçuk su bardağı ekleyin.
  • Daha sonra sarımsakların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Sarımsakları, karabiberi ve tuzu da üzerine ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Köfte harcınızın yumuşak olması için üzerine yarım çay bardağı maden suyu ekleyin ve tekrar yoğurun.
  • Kıvamını aldıktan sonra 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen köfteyi buzdolabından çıkarın.
  • Küçük bir kasenin içerinse su koyun ve elinizi hafifçe suda ıslatarak kıymalı harcınızdan küçük parçalar koparın.
  • Eliniz de yuvarlayıp avuç içinizle hafif bir şekilde üzerine bastırın ve bütün harç bitene kadar bu işlemi tekrar edin.
  • Ardından hafif yağlayıp iyice ıslattığınız tavada arkalı önlü güzelce kızartın. Biber ile domatesleri tavaya dizin ve hafifçe közleyin.
  • Sunum tabağına dizdikten sonra servis edin.

Herkese afiyet olsun!