İstanbul Hamsi Tava

İstanbul Hamsi Tava

İstanbul Hamsi Tava

Çömlek sayesinde İstanbul hamsi tava lezzetini keşfedebilirsiniz! Karadeniz mutfağı her daim kendine özgü yemekleri ile dikkat çekiyor. Öyle ki; yerli ya da yabancı turist fark etmeksizin herkes bu enfes yemekleri konuşuyor. Bu mutfak, adeta doğadan gelen bir zenginliği simgeliyor. Sonsuz bir lezzet şöleni sunması ile de göz dolduruyor. Karadeniz Bölgesi’nin coğrafi yapısıyla gelen doğal yemek tatları, zengin çeşitleri ile ebediyen ilgi görecek gibi duruyor. Bölgenin hemen hemen 200 çeşit kadar yemeği bulunuyor. Ne kadar da fazla değil mi?

Karadeniz Bölgesi Lezzetleri ve Hamsi Tava

Fasulye diblesi, sakarca, ısırgan otu, kara lahana, mısır ekmeği, kuymak, muhlama ve tabii ki hamsi tava! Hiç şüphesiz bu yemekler, Karadeniz mutfağının en gözde ürünlerinden biri olmayı başarıyor. Karadeniz insanının hazırladığı bu muhteşem yemekler doğal beslenme rutini açısından son derece faydalıdır. Meyve, sebze, balık ürünleri ağırlıklı yemekler her daim Karadeniz’in vazgeçilmezlerinden oluyor. Giresun, Rize, Trabzon, Ordu ve Artvin gibi birçok ilde hamsi tava yemek mümkündür.

Hamsi Tava Tarifi

Şimdi sizlere kusursuz bir hamsi tava tarifi veriyor olacağız. Kağıdı kalemi hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı kadar mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz

Yapılışı

İlk olarak balıkları temizleyin. Ardından balıkları tamamen yıkayıp suyunu bir güzel süzmeyi ihmal etmeyin. Ardından daha uygun bir kap içerisine koyun ve biraz tuz serpin, elinizle iyice karıştırın. Hamsileri tabakta yer alan mısır ununa tamamen bulayın. Tavaya sıvıyağ ekleyerek fırçayla beraber her tarafına geçmesini sağlayın. Balıkları aynı yön doğrultusunda, dip dibe olacak şekilde dizin. Bir daire elde edinceye dek bu işlemi devam ettirin. Tavayı ocağa alın ve yüksek seviyede olan bir ateş üzerinde yedi ila sekiz dakika kadar pişirin. Balıkları tavaya göre tek seferde pişmiş hale getirebilirsiniz. Dilerseniz birkaç seferde de bu işlemi tamamlayabilirsiniz. Balıkların alt bölgesi kızarınca üzerine düz formda bir kapak kapatmalısınız. Fazla gelen yağı farklı bir kaba süzdürün. Balıkların öteki yüzünü çevirin ve süzdürülen yağı üzerinde gezdirin. Kızarması için kızarmaya bırakın. Afiyet olsun.