İstanbul İspir Fasulyesi

İstanbul İspir Fasulyesi

İstanbul İspir Fasulyesi

İstanbul ispir fasulyesi söz konusu ise en lezzetlisini ve en özel tada sahip olanını elbette Çömlek ile keşfedebilirsiniz. Erzurum’un meşhur yemeği olan ispir fasulyesini sizde eviniz de kolayca yapabilirsiniz. Lezzetiyle damağınızda tat bırakan İspir Fasulyesi sizlerle…

İspir Fasulyesi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı ispir fasulyesi
  • 2 tane sivri biber
  • 3 tane orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tane kurutulmuş kırmızı acı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 2 tane karanfil tanesi
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 20 gram tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • Kimyon
  • Tuz

İspir Fasulyesi Tarifi Püf Noktaları

  • Fasulyeleri ocakta pişirirken suyu azaldığında üzerine tekrar su ekleyin.
  • Suda beklettiğiniz ispir fasulyelerinin yumuşadığına emin olun.

İspir Fasulyesi Tarifi Nasıl Hazırlanır?

  • Öncelikle ispir fasulyelerini bir gün öncesinden suda bekletin.
  • Geniş bir tencerenin içerisine zeytinyağını ve ayçiçeği yağını ilave edip, orta ateşte ısıtın.
  • Soğanı ince ince kıyın ve ısıttığınız yağa eleyerek güzelce pembeleşinceye dek kavurun.
  • Sivri biberleri ince ince doğrayın ve soğanların üzerine ekleyerek 4-5 dakika soğanlarla birlikte kavurun.
  • Daha sonra bir kasenin içerisine domates püresini, domates salçasını ve biber salçasını ilave edin ve üzerine bir kahve fincanı sıcak ekleyip salçalar eriyene kadar karıştırın.
  • Bu karışımı yavaş yavaş soğan ve biberlerin üzerine ekleyip iyice karıştırın. Koyulaşana dek ocakta pişirin.
  • Önceden su da beklettiğiniz ispir fasulyelerini bol su ile yıkayın ve koyulaşan soğanlı, salçalı sosun üzerine ekleyin.
  • İspir fasulyelerinin üzerini kapatana kadar su ekleyin.
  • Ardından kimyonu, tuzu ve karanfili ekleyip tekrar karıştırın.
  • Orta ateşte ara ara karıştırarak fasulyeler yumuşayana dek pişirin.
  • Ocağın altını kapatın ve yemeğinizi bir güvecin içerisine aktarın.
  • Tereyağını bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın ve güveçteki ispir fasulyesinin üzerine ekleyin.
  • Kurutulmuş acı biberleri doğrayın ve üzerine dizin.
  • Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında suyunu çekene kadar pişirin.
  • Servise hazır.

Herkese afiyet olsun!