İstanbul Laz Tatlısı

İstanbul Laz Tatlısı

İstanbul Laz Tatlısı

Karadeniz yöresinin en özel tatlarından biri de şüphesiz ki İstanbul Laz tatlısı oluyor. Çömlek sayesinde en lezzetli Laz tatlısını keşfetmeniz mümkün. Farklı tatlar isteyenler için Laz tatlısını sizlerle paylaşıyoruz. Evinizde kolayca yapacağınız tatlıyı sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

Laz Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un
  • 1 fiske tuz

Kreması İçin;

  • 1 litre süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 çay kaşığı karabiber

Şerbeti İçin;

  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su

Ara Kat İçin;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Laz Tatlısı Tarifi Püf Noktaları

  • Kremanın iyice soğumuş olması gereklidir.
  • Tatlıyı fırından çıkarınca sıcağıyla şerbeti dökmeniz gerekir.

Laz Tatlısı Tarifi Nasıl Hazırlanır?

  • Öncelikle hamur için geniş kabın içerisine yumurta, sıvı yağ, un ve tuzu ekleyin ve hamuru yoğurun.
  • Yoğurdunuz hamurun üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.
  • Tencerenin içerisine yumurta, süt şeker, tereyağı ve unu ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Piştikten sonra karabiber ile vanilyayı ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Farklı bir tencerenin içerisine şeker ve suyu ekleyip, orta ateşte pişirin.
  • Küçük tencerenin içerisinde tereyağı ve sıvıyağını ekleyip, tereyağını eritin.
  • Hamuru tezgaha alın ve 8 pazı halinde bölün.
  • Tatlıyı yapacağınız tepsinin boyutunda pazıyı açın.
  • Tepsinin tabanını iyice yağlayın ve açtığınız hamuru yerleştirin.
  • Fırçayla erittiğiniz tereyağını bol miktarda sürün.
  • Pazıları açıp tepsiye sererken her birinin arasına bolca erittiğiniz tereyağından sürün.
  • 4. kata geldiğinizde tereyağı sürmeyin. Üzerine kremayı dökün.
  • Kalan 4 pazı hamuru da açıp aralarına erimiş tereyağı sürerek üst üste dizin.
  • En üst kata geldiğinizde Laz tatlınızı dilimleyin ve tereyağlı karışımın hepsini gezdirerek üzerine dökün.
  • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
  • Fırından çıkarın ve 5 dakika sonra şerbeti gezdirerek üzerine dökün.

Herkese afiyet olsun!