İstanbul Tereyağlı Muhlama

İstanbul Tereyağlı Muhlama

İstanbul Tereyağlı Muhlama

Çömlek sayesinde İstanbul tereyağlı muhlama lezzeti yaşayabilirsiniz. Hem çok lezzetli hem de çok doyurucu bir tarif olan muhlama sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi arasındadır. Görüntüsüyle ve tadıyla sizi büyüleyecektir. Yapılışı kısa sürer fakat tadı damağınızda uzun süre kalır. Karadenizlilerin muhteşem buluşu olarak bilinen muhlama şimdi her yerde sofralarımıza eşlik etmektedir. Bu dayanılmaz lezzeti bir kere tadan bir daha unutamıyor. Siz de denemek istiyorsanız bu pratik tarif ile kolayca yapabilirsiniz.

Tereyağlı Muhlama Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • 2 buçuk yemek kaşığı mısır unu
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı Trabzon peyniri

Tereyağlı Muhlama Tarifinin Püf Noktaları

  • Tereyağlı muhlamanın en önemli püf noktası mıhlamanın malzemelerinin doğal ve kaliteli olmasıdır.
  • Tereyağını yakmadan kızdırmaya dikkat etmelisiniz.
  • Tereyağlı muhlamayı yaparken Trabzon peyniri yerine kaşar, kolot peyniri veya dil peyniri kullanabilirsiniz.
  • Tereyağlı Muhlamanın içerisine koyduğunuz mısır ununun rengi dönene dek kavurmalısınız.
  • Su ilave etmek yerine süt de kullanabilirsiniz.
  • Muhlamayı yaparken tereyağı miktarını bir miktar daha arttırabilirsiniz.
  • Tereyağlı Muhlamayı yaparken kullandığınız peynire göre mıhlamaya tuz atabilirsiniz.
  • Tereyağlı Muhlamayı bakır bir tavada yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
  • Tereyağlı Muhlamayı soğutmadan ocaktan alır almaz servis etmeniz gereklidir.

Tereyağlı Muhlama Tarifi Nasıl Hazırlanır?

  • Öncelikle iki buçuk yemek kaşığı tereyağını tavaya ilave edin ve kısık ateşte eritin. Erittikten sonra 2-3 dakika kadar tereyağının kızmasını sağlayın.
  • Daha sonra az az iki buçuk yemek kaşığı mısır ununu ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla mısır ununu kavurun.
  • Mısır unu rengini aldığında bir buçuk su bardağı suyu ilave edin.
  • Bir buçuk su bardağı Trabzon peynirini tel tel ayırın.
  • Kaynayan suyun içerisinde şişmiş olan mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini ilave edin ve güzelce karıştırın.
  • Kısık ateşte ara ara karıştırarak mıhlamayı güzelce pişirin. Rengini alıp, tereyağı üzerine çıktığında ocaktan alın.
  • Son olarak hiç beklemeden sıcak sıcak hemen servis edin.

Herkese afiyet olsun!