Kuru Fasulye Tarifi
Kuru Fasulye Tarifi
Yediden yetmişe herkese hitap eden kuru fasulye tarifi, sofralarınıza ekstra lezzet katabilir. Peki, lezzetli bir kuru fasulye nasıl hazırlanır? İşte o özel tarif…
Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 500 gram kuru fasulye (1 gece önceden suda bekletilmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı toz şeker
Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Dört yemek kaşığı sıvı yağ ile iki yemek kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve kızdırılır. 1 adet yemeklik doğranmış olan kuru soğan da kızmış olan yağın içine eklenir, iyice kavrulur. Kızgın yağdaki soğanlar kavrulup pembeleşince bir yemek kaşığı domates salçası da karışıma eklenir. Salça ile soğanın kokusu çıkana kadar iyice kavrulur. Bu kavrulan karışımın içine bir gece önceden suda bekletilmiş olan kuru fasulyeler de eklenir. Bir ila iki dakika kadar karıştırılan kuru fasulyenin içine üç su bardağı su, bir çay kaşığı toz kırmızı biber ve bir çay kaşığı da tuz eklenir. Fasulyeler yumuşayana kadar bu şekilde pişirilir ve dişe gelecek kıvamdayken fasulyeler pişmiş hale gelmiş demektir.
Kuru fasülye tarifi için istenilirse pişme esnasında acılık katmak adına bir ya da iki adet kuru kırmızı biber de karışıma eklenebilir ancak bu biber dağıtılmamalıdır. Daha güzel bir kuru fasulye elde etmek için kuru fasulyenin cinsine göre suda bekletmek son derece önemlidir. İstenilirse daha kavruk bir tat elde etmek adına tencerede pişen fasulye bir yemek kaşığı bal ilave edilerek çömlek kapta fırında ortalama yirmi dakika daha pişirilebilir. Bu şekilde yirmi dakika daha pişen fasulyenin daha karamelize bir lezzeti olacaktır. Farklı ve eşsiz bir tat elde etmek için bu şekilde pişirmek de işe yarar bir yöntem olacaktır. Ayrıca daha kısa sürede pişirmek için kuru fasulyeleri üzerini bir miktar geçecek kadar su ilavesi ile düdüklü tencerede de pişirmeniz mümkündür. Bu sayede düdüklü tencerede kuru fasulyenizin çok daha kısa sürede ve çok daha iyi şekilde pişmesi mümkün olabilecektir. İsteğe göre baharat miktarı da arttırılabilir ya da azaltılabilir.