Laz Tatlısı

Laz Tatlısı

Laz Tatlısı

Laz tatlısı aynı zamanda Laz Böreği olarak da adından bahsedilmektedir. İlk defa deneyenlerin tuzlu bir tatla karşılaşacaklarını düşünürken bunun aksine çıtır çıtır ve tatlımsı bir lezzetle karşılaşmaktadırlar. Özellikle Karadeniz bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan bu lezzet tüm Türkiye’nin damak zevkine hitap eden bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca lezzet olarak ağır bir tat taşımadığı için diğer ürünlere kıyasla daha hafif sayılabilecek bir aromaya sahiptir.

Laz tatlısı özel olarak hazırlanan hamurların ince ince yufkalar haline getirildikten sonra içerisinin yine kendine özgü olan muhallebinin de hazırlanıp yufkaların arasına özenli bir şekilde yerleştirildikten sonra pişirilmesi sonrasında sofralarınıza gelmektedir. İsteğe göre şerbetli ya da şerbetsiz kategorilerde servisleri yapılabilmektedir. Bu alanda oldukça uzman ve el lezzeti konusunda ustalaşmış şeflerimiz ile birlikte damaklarınızı şenlendirecek olan bu ürünümüzü hemen denemelisiniz.

Laz Tatlısı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Laz Tatlısı yöresel bir yerden yayıldığı için ve coğrafi işarete sahip olan bir ürün kategorisine girdiğinden hazırlanması aşamasında bu ürünün hazırlanış aşamaları birebir uygulanması gerekmektedir. Bu hususta belirtilen şekilde açılmayan hamurlarda milföy kullanımı tercih edilirse lezzette orjinallikten sıyrılmış olunur. Bu gibi tarifi evde uygulayabilirsiniz ancak bir restorana gidip bu ürünü tercih etmek isterseniz orjinal şekilde hazırlanıp hazırlanmadığını sorduktan sonra ürünü almalısınız. Ayrıca ürünün hazırlanış aşamalarında yağ tercihlerinden yine sağlıklı tereyağı türlerinden kullanmak hem ürünün lezzeti hem de sizlerin sağlığı için oldukça önem arz ettiğinden bu gibi durumlarda hangi yağ türünü kullandıklarını işletme yöneticilerine sorabilirsiniz.

Laz Tatlısı Fiyatları Ne Kadardır?

Laz tatlısının gerek hazırlanışı konusunda gerekse de ustaların el lezzeti konusunda ve bu ürünlerin orjinal şekilde nasıl hazırlanacağı konusunda deneyimli olmaları ürünlerin lezzetlerini etkilemektedir. Bu hususta alanında oldukça deneyimli ve el lezzeti konusunda oldukça ün sahibi olan ustalarımız aracılığı ile ortaya konulan bu ürün misafirlerimiz tarafından oldukça olumlu geri dönüşler sağlandığını rahatlıkla bildirebiliriz. Fiyatlandırma konusunda ürünün içeriğinin orjinal tadı ile aynı olabilmesi hususunda birinci sınıf kaliteli ürünler kullanıldığı için piyasaya kıyasla oldukça normal fiyatlandırma prosedürü izlenmiştir.