İspir Fasülyesi

İspir Fasülyesi

İspir Fasülyesi adından da anlaşılacağı üzere Erzurum’un İspir ilçesinde yetişen diğer fasülyelere kıyasla daha küçük olan bir fasülye çeşididir. Adının böyle ün yapmasının sebepleri arasında diğer fasülyelere göre daha hızlı pişmesi ve pişerken kabuklarının ayrışmamasıda önemli bir etken. İspir fasulyesi normal fasulyeye göre lignin, kalsiyum ve magnezyum açısından da daha düşük değerlere sahiptir. Bu sayede sindirimi kolaydır ve tüketildiğinde rahatsız etmez.

İspir Fasülyesinin Pişirilmesi

İspir fasülyesinin pişirilmesi genel hatlarıyla normal fasülyelerinki gibi olmakla birlikte pişirilmeden önce su içerisinde bekletilme sürecinde içerisine bir miktar süt eklemeniz piştiğinde ağızda çok daha yumuşak bir tat bırakmasında yardımcı olacaktır. Daha bunun gibi birçok ipucunu öğrenmek için bizi takipte kalın.