Kuru Fasulye İle Yapılan Mezeler Ve Salatalar

Kuru Fasulye İle Yapılan Mezeler Ve Salatalar

Kuru Fasulye İle Yapılan Mezeler Ve Salatalar

Kuru fasulye bir çok faydalı mineralleri ve vitaminleri içerisinde bulunduran baklagiller arasında yer alır. Kuru fasulye baklagil yemeği olarak etli, etsiz veya pastırmalı olarak yapılabilmektedir.

Anadolu’nun her bölgesinde kuru fasulye yapılmaktadır. Marmara bölgesinin en kalabalık şehirlerinden olan İstanbul’u örnek verecek olursak İstanbul kuru fasulye yapımında oldukça başarılı restoranları barındırır. Bu restoranların bir çoğu İstanbul manzaralarını barındırdığından hem lezzetli kuru fasulye yiyebilir hem de İstanbul’un manzaraları ile huzur bulabilirsiniz.

Özellikle yeşillikleri, ormanları ve doğal tepeleriyle huzur bulacağınız Ümraniye’nin mahallesi olan Çamlık kuru fasulye gidilmesi gereken yerlerden birisidir. Anadolu yakasının bir diğer ilçesi olan Üsküdar, kız kulesi ve adalar manzaralarına sahip olduğundan Üsküdar kuru fasulye yemeklerini manzaralar eşliğinde yiyerek keyif alabilirsiniz.

İstanbul gibi bir çok turistlik şehirlerin restoranları ve lokantalarında sağlığa birçok faydası olan kuru fasulyeyi bulabilirsiniz.

Kuru Fasulye İle Yapılan Bazı Salata Ve Mezeler Şunlardır:

  • Piyaz: Kuru fasulye ile yapılan salatalar arasında en bilineni piyazdır.
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyenin içerisine 1 tane orta soğan halkalı bir şekilde doğranır. Domatesler küçük küçük doğranır. Maydanozlarda ince ince kıyıldıktan sonra yarım limon sıkılır, tuz eklenir ve hepsi beraber karıştırılır. Üzerine zeytinyağı ve sıvıyağ gezdirilir.
  • Mantarlı kuru fasulye salatası: 250 gram haşlanmış mantar ve bir kase haşlanmış kuru fasulyenin içine 1 tane orta boy soğan, 1 tane orta boy domates doğranır. İçerisine tercih ettiğiniz yeşilliklerden de doğrayıp tuzu ilave ederek hepsini karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve sıvıyağ gezdirin. Üzerini kırılmış cevizle süsleyebilirsiniz.
  • Tahinli kuru fasulye mezesi: 1 kase haşlanmış kuru fasulye robottan geçirilerek püre kıvamını alır. İçerisine 1 yemek kaşığı tahin 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip karıştırılır. Üzerini kırılmış cevizle süsleyiniz.
  • Yoğurtlu cevizli kuru fasulye mezesi: 1 kase haşlanmış kuru fasulye robottan çekilir. İçerisine 2 kase süzme yoğurt ve tuz eklenip üzerine zeytinyağı gezdirilir. Üzerini cevizle süsleyebilirsiniz.
  • Kestaneli kuru fasulye salatası: 1 kase haşlanmış kuru fasulye ve 1 kase haşlanmış kestane bir kaba alınarak içerisine 1 tane orta boy domates, maydanoz ve marul ince ince kıyılır. Fasulye ve kestanenin üzerine katılıp biraz tuzlanır. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklenir.

Bunlar gibi birçok lezzetli kuru fasulye mezeleri ve salataları bulunur. Hem pratik hem lezzetli olması sebebiyle rahatlıkla yapılabilir.