Kuru Fasulyenin Faydaları

Kuru Fasulyenin Faydaları

Kuru Fasulyenin Faydaları

Türk mutfağında en çok tüketilen yemeklerden biri olan kuru fasulye; protein, demir ve vitamin bakımından oldukça zengin baklagiller arasında yer almaktadır.

Kuru fasulye Anadolu’nun birçok restoran ve lokantalarının vazgeçilmez yemeklerindendir.

İstanbul merkezi, ilçe ve mahallelerinde bulunan restoranlar ve lokantalarında geleneksel kuru fasulye yemeğini kolayca bulabilirsiniz.

Özellikle Anadolu yakasının ilçelerinden olan Üsküdar’daki restoranlar kız kulesi ve boğaz manzaralarına sahip olduğundan Üsküdar kuru fasulye alanında tercih edilen yerlerdendir.

Türkiye’nin en kalabalık ve en gelişmiş illeri arasında bulunan İstanbul; tarihi, doğası ve kültürel özellikleri ile birçok turist tarafından tercih edilmektedir.

İstanbul kuru fasulye yemeğini manzaralı restoranları ile turistlere tanıtmaktadır.

Kuru Fasulyenin Faydaları | Çömlek Kuru Fasulye

İstanbul gibi gezebileceğiniz her ilde kuru fasulye yemeğini bulabilirsiniz. İçerdiği besin değerleri ile birçok faydası bulunan fasulye haftada iki kez tüketildiği zaman sağlığımıza birçok faydası bulunur. Bunlar;

Mahalle olarak İstanbul’un ikinci kalabalık ilçelerinden Ümraniye’nin Çamlık mahallesini tercih edebilirsiniz. Çamlık kuru fasulye çeşitleri ile ünlü mahalleler arasında yer almaktadır.

Kuru Fasulyeden Yapılan Yemekler

Kuru fasulyeden birçok farklı türde yiyecekler yapılmaktadır. Bunlar;

  • Kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olur.
  • Düşük kalorilidir, tok tutar.
  • Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
  • Yüksek tansiyon ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
  • Kemiklerin gelişimini destekler. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar tüketmelidir.
  • Protein içerdiği için kırmızı etin sağladığı faydaları karşılar.

    Bu yemeklerin yanında kuru fasulye ile yapılan tatlılarda mevcuttur. Örneğin, aşurenin vazgeçilmezi kuru fasulyedir. Bunun yanında kuru fasulyeli kek, kuru fasulyeli sütlaç ve kuru fasulyeli kurabiye gibi tatlılar bulunur.

    Kuru fasulyenin enzimi sindirim sisteminde zor olduğundan karbondioksit gibi gazlar ortaya çıkabilmektedir. Bunu engellemek için yapılacak öneriler; bir gün önceden fasulyeyi ıslatılıp bekletmek. Böylelikle çerisindeki gaz alınmış olur. Eğer çok fazla vaktiniz yoksa fasulyeyi suyun içerisine koyun 1 çay kaşığı kimyon, kekik veya karbonat ekleyebilirsiniz. Böylece fasulyenin gazı daha kolay alınacaktır. Fasulye hem pratik hem bereketli bir yemektir. Bu yüzden ev hanımlarını yormadan kolaylıkla yapılabilmektedir.

    • Etli veya etsiz bakliyat yemeği.
    • Kuru fasulye köftesi.
    • Kuru fasulyeli börek.
    • Piyaz.
    • Kuru fasulyeli çorba.