İstanbul İspir Fasulyesi

İstanbul İspir Fasulyesi

İstanbul İspir Fasulyesi

Kuru fasulye baklagiller içerisinde en bilinen ve sık tüketilenlerden birisidir. Ancak kuru fasulyenin kendi içerisinde birçok çeşidi vardır. Genellikle yetişme yöresine göre özellikleri değişir. Özellikleri değiştikçe de hem tadı hem de pişme şeklinde değişiklik gösterir.

Çömlek Kuru Fasulye Köfte sizler için İstanbul’un en iyi İspir Fasulyesini pişiriyor. Yöresinden getirilen ispir fasulyeleri ile yapılan yemeklerin tadına doyum olmuyor.

İspir fasulyesi etle birleşerek piştiğinde et sevenler için adeta bir lezzet şöleni başlıyor.

İspir fasulyesi nerede yetişir

Sürekli ismini duyduğunuz ispir fasulyesi nerede yetişir diye merak ediyorsanız biz hemen cevaplayalım. İspir fasulyesi Erzurum’un İspir ilçesinde yetişir. İsmini de yetiştiği topraklardan alır. İspir fasulyesi genel olarak ülke genelinde şeker fasulye olarak da bilinir. Tadı ve lezzeti diğer kuru fasulyelerden oldukça farklı olan İspir fasulyesi tahtını her zaman koruyacak gibi gözüküyor.

İspir fasulyesi aşırı soğuk zamanlarda yetişmez. Yetişmesi ve lezzetli olması için sıcaklık değerlerinin 0’ın altına düşmemesi gerekir.

İspir fasulyesi özellikleri

İspir fasulyesi pek çok kişi tarafından sevilir. Çünkü kuru fasulyeler içerisinde en lezzetli olandır. Tadı şekere benzediği için halk arasında şeker fasulye olarak da bilinir. İspir fasulyesinin özellikleri de diğer fasulyelerden değişiklik gösterebilir. İspir fasulyesi;

  • Su içerisinde çabuk pişer (suda ıslatıp bekletmeye gerek yoktur)
  • Su içerisinde şişer
  • Piştikten sonra incecik kabuğu üzerinden ayrılmaz
  • Tadı diğerlerine nazaran daha güzeldir
  • İspir fasulyesinin sindirimi kolaydır

İspir fasulyesi nasıl pişirilir

İspir fasulyesi de diğer fasulyelerle aynı yöntemlerle pişirilir. Ama en lezzetli pişme yöntemi güveç içerisinde pişmesidir. Etle buluşunca hem etin hem de fasulyenin ağızda dağılan kıvamda pişmiş olması yemeğin lezzetini kat be kat daha da arttıracaktır.

İspir fasulyesi piştikten sonra ana yemek olarak veya köfteden önce başlangıç olarak tercih edebilirsiniz. Çömlek’te yiyeceğiniz ispir fasulyesi sizi kendine bağımlı bırakacak iddia ediyoruz!

Restoranımız

Siz de İstanbul ispir fasulyesi yemek isterseniz Çömlek Kuru fasulye Köfte’ ye uğrayabilirsiniz. Adres bilgisi için lütfen https://www.comlek.com.tr/ web sitesindeki iletişim bölümüne tıklayın.