Kuru Fasulye

Kuru Fasulye

Kuru Fasulye

Kuru fasulye baklagiller içerisinde en yaygın tüketilenidir. Genellikle ülkemizde her yörede çok sevilir. Kuru fasulyenin etlisi sucuklusu sadesi pek çok çeşidi vardır. Hemen hemen hepsinin ayrı ayrı tutkunları bulunmaktadır.

Ancak her kuru fasulyenin lezzeti birbiri ile aynı olmaz. Fasulyenin cinsinden pişirme tekniklerine kadar pek çok detay yemeğin bir bütün olarak lezzetini etkiler. İstanbul içinde yiyebileceğiniz en lezzetli kuru fasulye ise Çömlekte!

Profesyonel aşçılarımızın özel tekniklerle hazırladığı kuru fasulyeyi henüz tatmadıysanız sizleri en yakın zamanda misafir etmeyi bekliyoruz.

Kuru fasulye pişirilirken dikkat edilmesi gerekenler

Kuru fasulyede başarıya ulaşmak için kuru fasulye pişirilirken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf nokta vardır. Burada sizlerle birkaç küçük püf noktayı paylaşmak istiyoruz. Evinizde kuru fasulye yaparken daha iyisini yapabilmek için yazıyı okumaya devam edin.

  • Kuru fasulyenin cinsini iyi seçmelisiniz. Her fasulye birbirinin aynısı değildir. En lezzetli ve kolay pişen fasulyeyi bulmalısınız.
  • Fasulyelerin bir gece önceden ıslatılması önemlidir. İçine çekeceği su sayesinde fasulyeler piştikten sonra yumuşacık olacaktır.
  • Yemek yapılırken kullanılan salçanın ve yağın kalitesi de önemlidir. Malzemeleriniz ne kadar kaliteli olursa yemeğiniz o kadar başarılı olur.
  • Kıvamlı fasulye yemeği seviyorsanız mutlaka kavurma işlemi sırasında biraz un ilave etmelisiniz.

Kuru fasulyenin faydaları

Kuru fasulyenin bilinen en büyük faydası bağırsakları çalıştırmasıdır. Bağırsak sorunu yaşayanların yemesi tavsiye edilir. Kalp krizini önlemeye de yardımcı olur. Koroner damar sistemini korur ve vücudun sağlıklı kalmasını sağlar. Karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına karşı iyi geldiği bilinir. Kış aylarında vücuda sıcaklık verir ve enerji yükseltir.

Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitmez. Siz kuru fasulyeyi hayatınızdan eksik etmeyin. Sık sık yemek için de Çömlek’e gelin.

Kuru fasulye nasıl servis edilir

Kuru fasulyenin en iyi iş birlikçisi pilavdır. Ancak ekstra olarak turşu, cacık, soğan gibi salata ve mezelerle de desteklenebilir.

Restoranımız

Siz de İstanbul kuru fasulye yemek isterseniz Çömlek Kuru fasulye Köfte’ ye uğrayabilirsiniz. Adres bilgisi için lütfen https://www.comlek.com.tr/ web sitesindeki iletişim bölümüne tıklayın.