Kuru Fasulye

Kuru Fasulye

Kuru Fasulye

Kuru fasulye, Türk mutfağına ait olan pişmiş bir fasulye yemeğidir. Beyaz fasulye ve zeytinyağı ile yapılan kuru fasulyeye soğan ve domates salçası da eklenmektedir. Ayrıca kuru fasulyenin içerisine sebze ya da et de eklenebilir.

Kuru fasulye yapan pek çok lokanta ve restoran arasında en çok tercih edilen Çömlekçi, sizler için en lezzetli kuru fasulyeleri yapmaya devam etmektedir.

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru fasulye yapmak için belirli malzemelere gereklidir. Bu malzemeler arasında iki su bardağı kuru fasulye, bir adet kuru soğan, bir adet kırmızı süs biber, bir yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı biber salçası, dört yemek kaşığı sıvı yağ, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı kırmızı toz biber ve bir çay kaşığı kimyon bulunmaktadır. Bu malzemeler ile kuru fasulye şöyle yapılmaktadır:

  • Kuru fasulyeler bir gece önceden suya ıslanır ve fasulyelerin şişmesi beklenir. Islanan ve şişen kuru fasulyelerin suyu dökülür ve yeni su eklenerek haşlanır.
  • Minik küpler halinde doğranmış olan kuru soğan ve biber, sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
  • Kavrulan soğan ve biberin üzerine salça eklenerek, karıştırılır. Haşlanmış olan kuru fasulyeler de eklenerek, kavrulmaya devam edilir.
  • Yaklaşık olarak, üç ya da dört dakika kavrulduktan sonra kuru fasulyelerin üzerine üç parmak geçecek kadar su eklenir. Kuru fasulyelerin üzerine baharatlar da eklenerek, harlı ateşte 5 dakika boyunca pişirilir ve altı kısılır.
  • Kuru fasulyeler yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir.

Kuru fasulye tarifi hakkında daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları

Kuru fasulye pişirmenin belirli püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktalar aşağıdaki gibidir:

  • Kuru fasulyeler, bir gece önceden ıslatıldığı zaman pişirmesi daha kolay olmaktadır.
  • Kuru fasulyeler, düdüklüde pişirildiğinde daha kısa sürede pişmektedir.

Ayrıca kuru fasulyenin yanında şehriyeli pirinç pilavı, yoğurt ve marul salatası da çok iyi olmaktadır.

En lezzetli, en eşsiz ve en mükemmel kuru fasulyeler için Çömlekçi ‘ye bekleriz! Afiyet olsun!